26220 22366

Το μεσιτικό γραφείο της Αμαλιάδας

Αγορές - Πωλήσεις - Αντιπαροχές - Ενοικιάσεις Εκτιμήσεις - Διεκπεραιώσεις δικαιολογητικών

Μεσιτικό Γραφείο στην Αμαλιάδα

BlogΞεκινά το Κτηματολογικό Γραφείο στην Αμαλιάδα

Ξεκινά το Κτηματολογικό Γραφείο στην Αμαλιάδα

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Ξεκινά το Κτηματολογικό Γραφείο στην Αμαλιάδα

Με απόφαση του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Ελληνικό Κτηματολόγιο, αποφασίστηκε η κατάργηση του Εμμίσθου Υποθηκοφυλακείου Αμαλιάδας και του Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Γαστούνης και η έναρξη λειτουργίας από χθες του Υποκαταστήματος Αμαλιάδας του Κτηματολογικού Γραφείου Δυτικής Ελλάδας.

Περαιτέρω, με νέα απόφαση του γενικού διευθυντή του ΝΠΔΔ Ελληνικό Κτηματολόγιο ορίστηκε ότι, από την έναρξη λειτουργίας του Υποκαταστήματος Αμαλιάδας του Κτηματολογικού Γραφείου Δυτικής Ελλάδας, τα καθήκοντα της θέσης Προϊσταμένου του Υποκαταστήματος θα ασκούνται από την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Υποκαταστήματος Αμαλιάδας, Λάγαρη Χριστίνα του Γεωργίου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. του φορέα Ελληνικό Κτηματολόγιο, το ωράριο συναλλαγών και εξυπηρέτησης κοινού στα Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του Φορέα ορίζεται ως εξής:

α) κατάθεση και παραλαβή αιτήσεων (πράξεις – πιστοποιητικά): 08:30-13:00

β) παράδοση και παραλαβή πιστοποιητικών, αντιγράφων και διαγραμμάτων: 08:30-14:00

γ) έρευνα βιβλίων και λοιπών τηρουμένων αρχείων: 10:00 – 14:00 Πέραν των ανωτέρω, ενημερώνεται το κοινό ότι, μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.ktimatologio.gr οι πολίτες και οι επαγγελματίες, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι, μπορούν να έχουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ελληνικού Κτηματολογίου, για τη διενέργεια έρευνας, έκδοση πιστοποιητικών και υποβολή εγγραπτέων πράξεων, όπως ορίζεται στο νόμο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται τα έντυπα των αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ktimatologio.gr – έντυπα κτηματολογίου σε λειτουργία.

Η Ανδρίτσαινα πήγε… Πύργο

Παράλληλα από την περασμένη Τρίτη έχει ήδη καταργηθεί το Ειδικό Άμισθο Υποθηκοφυλακείο Ανδρίτσαινας και τα ακίνητα της τοπικής αρμοδιότητας του υπάγονται από την περασμένη Τετάρτη στην τοπική αρμοδιότητα του Υποκαταστήματος Πύργου.

Η καταβολή των πάσης φύσεως τελών και δικαιωμάτων, θα γίνεται πλέον μέσω τραπεζικών πληρωμών (κάρτα και κατάθεση με κωδικό πληρωμής ή επιταγή, κατά περίπτωση).

 

Πηγή: patrisnews.com

 


Προσθέστε το σχόλιο σας

Σχόλια